Sporttörténelmi Pillanat a női kézilabda BL-ben!


Amikor egy héttel ezelőtt a női kézilabda BL-negyeddöntő odavágóján a Ferencváros 32-26-ra kikapott a francia Metz gárdájától Érden, sokan azt mondták, a zöld-fehérek el vannak átkozva. Nos, kiderült a rengeteget emlegetett Fradi-szív mégis képes akkorát dobbani, hogy azt egész Európa meghallja.

Elek Gábor csapata egy 17-17-re lehozott első félidőt követően olyan 30 percet tett a pályára Metzben, hogy az biztosan bekerül a kézilabdázás történelemkönyvébe. A Metz legutóbb 2021 novemberében veszített tétmérkőzést hazai pályán, az már az ötvenedik perc környékén biztossá vált, hogy ez a sorozat most megszakad, és amikor a vendégek 31-23-as előnyben voltak, az előző idényben BL-bronzérmes franciák továbbjutása is veszélybe került.

Aztán kiderült, nemcsak veszélybe került, hanem idén a Metz televízión követheti maximum a négyes döntőt, melyet június 3-4-én rendeznek a budapesti MVM Dome-ban. Ugyanis a Ferencváros a hazai, hatgólos vereséget követően 33-26-ra győzött a francia Metz HB otthonában, így 59-58-as összesítéssel bejutott a BL budapesti négyes döntőjébe. Oda, ahova még egyszer sem sikerült a csapatnak eljutnia.

A Final Four mérkőzésekre cégünk árulja a jegyeket. Magunk is meglepődtünk, de a Metz – Ferencváros meccs után 40 perccel az összes jegy elfogyott a Final Four mérkőzésekre.

A Final Fourban a Fradi mellett a Győri Audi ETO KC kettős győzelemmel jutott be a négyes döntőbe, mivel házigazdaként 37-28-ra legyőzte a dán Odense HB csapatát a negyeddöntő szombati visszavágóján.

Izgatottan várjuk a döntőket, ugyanis nem egy, hanem két magyar csapatnak is tudunk szurkolni.

Hajrá Fradi!

Hajrá Győr!


 
 

forrás: https://10perc.hu/news/fradi-csoda-noi-kezi-bajnokok-ligajaban-tortenetuk-elso-final-four-jara-keszulnek-zold-feherek

CSATLAKOZZ A WIZARDHOZ