Hogyan vásároljunk?


Az internet korában az online jegyvásárlás egyre népszerűbbé válik. Kényelmesen otthonról vagy bárhol máshol, ahol internet-hozzáférésed van, megvásárolhatod a kedvenc koncerted, színházi előadásod vagy sporteseményed jegyét.
Ahhoz azonban, hogy a vásárlás zökkenőmentesen történjen összeszedtük neked a legfontosabb tudnivalókat:


1. Bankkártya egyenleg és limit


Online jegyvásárlás előtt mindig győződj meg róla, hogy a bankkártyádon elegendő a fedezet. Továbbá nagyon fontos, hogy ellenőrizd a napi költési limitet is.

2. Kétlépcsős azonosítás


A legtöbb online vásárlás folyamán a fizetéskor a bankkártyádat kibocsájtó bank úgynevezett kétlépcsős azonosítást kér. Ez többnyire SMS-ben, vagy egy a bankod által biztosított applikációban található kód beírását jelenti. Nagyon fontos, hogy amennyiben a fizetési felület kéri, de neked nincs ilyen azonosításod beállítva, a rendszer tilthatja az online fizetést. A bankodnál, vagy a bankod online felületén tudod beállítani a kétlépcsős azonosítást.

3. E-mail cím és egyéb adatok ellenőrzése


Tapasztalataink szerint a legtöbb probléma az online vásárlás folyamán az e-mail cím elírásakor lép fel. A jegyrendszer minden esetben az e-mail címedre küldi el a visszaigazolást a vásárlásról (amin keresztül letölthetők a jegyek). Nagyon fontos, hogy a beírt e-mail címedet alaposan ellenőrizd a vásárlás előtt.

4. Visszaigazolás, jegyek letöltése


A sikeres vásárlást követően a rendszer egy visszaigazoló oldalra irányít, ahol már le is tudod tölteni a jegyedet. Javasoljuk, hogy ezt minden esetben tedd is meg. Letöltés után mentsd el a jegyed egy olyan helyre, ahonnan bármikor elő tudod keresni. A legtöbb szervező elfogadja a telefonon bemutatott jegyet is a belépéskor így nem szükséges a jegyek kinyomtatása.

5. Védd a jegyed!

Találkoztunk olyan esettel, mikor a kedves jegyvásárló, annyira örült a megváltott jegyének, hogy a közösségi médiában megosztotta a jegyről készült fotót a barátaival. Sajnos egy rosszakarója „lemásolta” a jegyét, majd többszörösen eladta másoknak. A jegy eredetei tulajdonosa a koncert napján szembesült vele, hogy nem tudott belépni a koncertre, sőt mivel ugyanazzal a jeggyel mások sem tudtak belépni, az eredetei tulajdonost feljelentették okirathamisítás vádjával. Természetesen tisztázódott a helyzet, de mondanunk sem kell rendkívül kellemetlen eset volt. Többek mellett ezért is intünk óva mindenkit, hogy a jegyét bármilyen felületen megossza bárkivel.

6. Vásárlás csak hiteles forrásból

Manapság gyakran előfordul az, hogy egy-egy rendezvényre jóval nagyobb az érdeklődés, mint az elérhető jegyek száma. Sokan emiatt kénytelenek másodkézből jegyet vásárolni. Erre ma már több különböző portál is kínál lehetőséget, mindazonáltal mi óvva intenénk mindenkit a másodkézből történő jegyvásárlástól. A legtöbb ilyen portál nem tudja garantálni a jegyek érvényességét és emiatt sajnos nagyon sok csaló használja ezeket az oldalakat arra, hogy átverje a gyanútlan vásárlókat. Ezzel szemben a www.funcodevent.hu oldalunkon csak a velünk szerződésben álló szervezők rendezvényeinek jegyei találhatók, így minden vásárlás csak a hivatalos jegyértékesítőn keresztül valósulhat meg.

7. Dőlj hátra és élvezd

Miután sikeresen megvetted a jegyet, több teendőd nincs, mint készülni a rendezvényre. Biztos lehetsz benne, hogy a jegy a tiéd, a helyed más elfoglalni nem fogja, te már mindenképpen ott tudsz lenni.

Reméljük ezzel a pár ponttal tudtunk némi segítséget nyújtani a minél gördülékenyebb és problémamentesebb jegyvásárláshoz.
Jó szórakozást kívánunk!

CSATLAKOZZ A WIZARDHOZ